prev
  • Répafőzelék

    20:26
  • Párolt okra

    20:59
  • Sörös gombóc

    20:58
  • Vanília sodó

    20:54
  • Gombás muffin

    20:48
  • Bográcsgulyás marha és...

    20:39
  • Vajas kukorica

    20:32
  • Habos-mákos kocka

    20:32
  • Füstölt karaj

    20:30
  • Tejfölös csülkös bableves

    20:30
  • Répafőzelék

    20:26
  • Párolt okra

    20:59
  • Sörös gombóc

    20:58
  • Vanília sodó

    20:54
  • Gombás muffin

    20:48
  • Bográcsgulyás marha és...

    20:39
  • Vajas kukorica

    20:32
  • Habos-mákos kocka

    20:32
  • Füstölt karaj

    20:30
  • Tejfölös csülkös bableves

    20:30
  • Répafőzelék

    20:26
  • Párolt okra

    20:59
  • Sörös gombóc

    20:58
  • Vanília sodó

    20:54
  • Gombás muffin

    20:48
  • Bográcsgulyás marha és...

    20:39
  • Vajas kukorica

    20:32
  • Habos-mákos kocka

    20:32
  • Füstölt karaj

    20:30
  • Tejfölös csülkös bableves

    20:30
  • Répafőzelék

    20:26
  • Párolt okra

    20:59
  • Sörös gombóc

    20:58
  • Vanília sodó

    20:54
  • Gombás muffin

    20:48
  • Bográcsgulyás marha és...

    20:39
  • Vajas kukorica

    20:32
  • Habos-mákos kocka

    20:32
  • Füstölt karaj

    20:30
  • Tejfölös csülkös bableves

    20:30
  • Répafőzelék

    20:26
Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirke enchilada

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 65 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Hideg téli napokra, Meleg nyári napokra, Göngyölt, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
20 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
60 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
12 db tortilla 0 ? ? ? ? ?
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
6 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
8 db zöld chili 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Két evőkanál olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát és átsütjük rajta a kis darabokra vágott csirkemellet. Közben sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a zúzott fokhagyma felét. Ha a csirkemell megpuhult, félretesszük. Egy kanál olajban átpároljuk a spenótot és a zúzott fokhagyma másik felét. Ezt is félretesszük. A megmaradt olajban átsütjük a zöld chilit és a bőrét lehúzzuk. A felforralt tejszínbe belekeverjük a feldarabolt chilit, a reszelt sajtokat, a tejfölt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tejszínes massza feléhez keverjük a csirkemellet és a spenótot, majd beletöltjük a tortillákba, felgöngyöljük és tepsibe fektetjük. A tetejére simítjuk a maradék mártást és alacsony hőfokon összemelegítjük.
Forrón tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)