Csirke enchilada (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 65 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Hideg téli napokra, Meleg nyári napokra, Göngyölt, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
20 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
60 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
12 db tortilla 0 ? ? ? ? ?
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
6 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
8 db zöld chili 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Két evőkanál olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát és átsütjük rajta a kis darabokra vágott csirkemellet. Közben sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a zúzott fokhagyma felét. Ha a csirkemell megpuhult, félretesszük. Egy kanál olajban átpároljuk a spenótot és a zúzott fokhagyma másik felét. Ezt is félretesszük. A megmaradt olajban átsütjük a zöld chilit és a bőrét lehúzzuk. A felforralt tejszínbe belekeverjük a feldarabolt chilit, a reszelt sajtokat, a tejfölt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tejszínes massza feléhez keverjük a csirkemellet és a spenótot, majd beletöltjük a tortillákba, felgöngyöljük és tepsibe fektetjük. A tetejére simítjuk a maradék mártást és alacsony hőfokon összemelegítjük.
Forrón tálaljuk.