Csirke enchilada (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Hideg téli napokra, Meleg nyári napokra, Göngyölt, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Két evőkanál olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát és átsütjük rajta a kis darabokra vágott csirkemellet. Közben sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a zúzott fokhagyma felét. Ha a csirkemell megpuhult, félretesszük. Egy kanál olajban átpároljuk a spenótot és a zúzott fokhagyma másik felét. Ezt is félretesszük. A megmaradt olajban átsütjük a zöld chilit és a bőrét lehúzzuk. A felforralt tejszínbe belekeverjük a feldarabolt chilit, a reszelt sajtokat, a tejfölt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tejszínes massza feléhez keverjük a csirkemellet és a spenótot, majd beletöltjük a tortillákba, felgöngyöljük és tepsibe fektetjük. A tetejére simítjuk a maradék mártást és alacsony hőfokon összemelegítjük. Forrón tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||