Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tavaszi majonézes csirkesaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Buli, Húsvét, Sült, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
1 csokor sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
1.5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1.5 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az apró kockákra vágott csirkemellet megsózzuk és az olajon pirosra sütjük. Lecsepegtetve hűlni hagyjuk. Használhatunk bármilyen húsmaradékot is. A zsenge sárgarépát és az újhagymát, használjuk fel a zöldjét is, karikázzuk fel. A saláta szebb leveleit tegyük félre a többit vágjuk csíkokra. Az uborkát is aprítsuk fel, majd forgassunk mindent a majonézből és tejfölből kevert öntetbe, melyet előzőleg ízesítsünk cukorral, citromlével, sóval és borssal. Tegyük a salátalevelekkel bélelt tálba és szórjuk meg a finomra metélt snidlinggel. Behűtve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)