A hozzávalókat tartsuk szobahőmérsékleten. Egy mélyebb edénybe tegyük bele a tojássárgáját, majd kézi habverővel vagy robotgéppel keverjük el az ízesítőkkel. A további eljárásra több lehetőségünk van, én megtanultam egy ... tovább
A tésztát lehetőleg előző este készítsük el.
A tejfölben elkeverjük az élesztőt és egy tojást, jól elkeverjük. A lisztet deszkára tesszük, elmorzsoljuk a hideg vajjal és gyorsan, hogy a zsiradék meg ne olvadjon, összemorzsoljuk. ... tovább
A túrót áttörjük és elkeverjük a cukorral, a tojássárgákkal, vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a mazsolát és a búzadarát, ismét összekeverjük, és legalább két órát állni hagyjuk. ... tovább
A zsírban karamellizáljuk a cukrot, majd beleszórjuk a szeletekre /fél fülre/ vágott hagymát, megpirítjuk és beletesszük a feldarabolt, tisztított nyulat. Fűszerezzük és a ragut a zsírjára többször is lepirítjuk. Felöntjük ... tovább
A zöldborsót csipet cukorral és sóval ízesített vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Néhány szép mentalevelet félreteszünk, a díszítéshez, a többit a botmixer poharába dobjuk, hozzáadjuk a ... tovább
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk az apróra szelt gombát. Megsózzuk és ha zsírjára sült, belekeverjük a zúzott fokhagymát és a többi fűszert. Felöntjük az alaplével, majd puhára ... tovább
Az átválogatott, megmosott lencsét, a felkarikázott zöldségeket, a hagymával, a fokhagymával és a fűszerekkel, darabka citromhéjjal, két liter vízben feltesszük főni. Közben a szalonnát apró, a bacont nagyobb kockára, a virslit ... tovább
A malachúst, a karajcsontot, a tüdőt, a nyelvet, a szívet, a körmöt és malacfarkat felöntjük 2 liter vízzel, beledobjuk a fűszereket, a felkockázott zöldségeket és puhára főzzük. Leszűrjük és a lében puhára főzzük a ... tovább
A csülköt egy éjszakára beáztatjuk, majd friss vízben megfőzzük. A csülköt és a levét félretesszük. Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük és a zsiradékba dobjuk a fűszereket és az apróra vágott hagymát, a ... tovább
A lisztet, margarint, tejfölt, és a sót összedolgozom, majd egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap a tésztát kettévágom, először egyik majd a másik felét készítem el.
A tésztát lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtom, ... tovább