Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 585 találat

Hideg meggyleves

A meggyet kimagozzuk és felöntjük 1 liter vízzel. Megcukrozzuk és a fűszereket beledobva nem túl puhára főzzük. A tejfölt simára keverjük a liszttel és a forró lé egy részével elkeverve visszaöntjük a levesbe, ha ismét felforrt ... tovább

Csőben sült zöldség

A számomra szimpi zöldséget (karfiol, répa, borsó..., akár vegyesen is), sós vízben puhára főzöm, leszűröm. 1 nagy pohár tejfölbe belekeverek 2 egész tojást. Ezt a zöldségekre teszem. Majd kivajazott tepsibe öntöm, sajtot ... tovább

Spenótos lepény

5 egész tojást felverek, sózom, borsozom. Belekeverek 2 fej apróra vágott vöröshagymát, 6-8 gerezd összezúzott fokhagymát, egy kisdoboz tejfölt. Végül hozzáadok 1 csomag kiolvasztott, "kicsavart" fagyasztott parajt és 10 dkg reszelt ... tovább

Meggyes süti

A tojást cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejfölt, olajat, ismét kikeverem. Majd következik a liszttel elkevert sütőpor, apránként hozzáadva és elkeverve, majd a kimagozott meggy. Kivajazott, kilisztezett tepsiben tűpróbáig ... tovább

Túrós sárgabaracktorta

A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük, majd lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjunk vele bélelni egy peremes tortaformát. A tésztára sütőpapírt teszünk és megszórjuk szárazbabbal, előmelegített sütőben ... tovább

Birsalmás bableves

A babot és a füstölt húst előző este külön-külön beáztatjuk. A babot és a kockára vágott húst borssal és óvatosan sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a meghámozott és vékony szeletekre vágott ... tovább

Rakott mangold

Az olaj felén megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a darált sertéshúst és kevergetve a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel ízesítve félpuhára pároljuk. A mangold levelét levágjuk és forró sós vízben szinte ... tovább

Baconos mangold

Egy serpenyőben az olajban süssük ki a szalonna zsírját. A rizst főzzük puhára. A zsiradékból egy evőkanálnyival kenjünk ki egy tűzálló tálat, majd fektessük bele a mangold harmadát, borítsuk be a szalonna felével, majd a rizs ... tovább

Töltött patisszon

A négy, kisebb patisszont meghámozzuk és a tetejét levágva a belsejét eltávolítjuk, megsózva állni hagyjuk. Egy evőkanálnyi olajon megpároljuk a vöröshagymát, majd belekeverjük ma zúzott fokhagymát és hűlni hagyjuk. A rizst ... tovább

Patisszon csőben sütve

A reszelt sajt kétharmadát, a tejfölt, a tojást, a zúzott fokhagymát és a fűszereket dolgozzuk sima masszává. Egy kivajazott, liszttel meghintett tepsibe rétegezzük a megtisztított, vékony szeletekre vágott patisszont és a sajtos ... tovább