Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Birsalmás bableves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Húsfélék, Hüvelyesek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg szárazbab 314 21.9 1 54.1 24 0
20 dkg füstölt csülök 366 17.2 33 0.1 0 0
25 dkg birsalma 49 0.6 0.9 9.1 6.4 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 db szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1/2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A babot és a füstölt húst előző este külön-külön beáztatjuk.
A babot és a kockára vágott húst borssal és óvatosan sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a meghámozott és vékony szeletekre vágott birset, beledobjuk a szegfűszeget is. Ha minden megpuhult a citromlével savanyítjuk, a tejfölben és némi lében elkevert liszttel behabarjuk.
Hidegen és melegen egyaránt tálalhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)