Birsalmás bableves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Húsfélék, Hüvelyesek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A babot és a füstölt húst előző este külön-külön beáztatjuk. A babot és a kockára vágott húst borssal és óvatosan sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a meghámozott és vékony szeletekre vágott birset, beledobjuk a szegfűszeget is. Ha minden megpuhult a citromlével savanyítjuk, a tejfölben és némi lében elkevert liszttel behabarjuk. Hidegen és melegen egyaránt tálalhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||