A kicsontozott karajt dörzsöljük be sóval borssal és a felforrósított olajon süssük körbe. Ha kifehéredett helyezzük római tálba. A sütőzsiradékon pirítsuk át a félfőre vágott hagymát, a felkarikázott répát és a finomra ... tovább
A zöldségeket reszeljük le és a felforrósított vajon pároljuk meg. Szórjuk rá a lisztet és addig kevergessük, amíg a liszt nyers színét elveszti. Ekkor öntsük fel a sörrel, a csirkehúsalaplével. Fűszerezzük meg és főzzük ... tovább
A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a kisebb darabokra vágott répát, szárzellert és gombát. Össszepirítjuk, majd a csirkemellet is hozzzáadjuk és fehéredésig sütjük. Közben fűszerezzük. ... tovább
A megtisztított, leszárított garnélát 2 evőkanál felforrósított olajban, lehetőleg wokban, két perc alatt süssük rózsaszínűre. Szürőkanállal vegyük ki és tartsuk melegen. Öntsünk még olajat az edénybe és a vékonyra szelt ... tovább
Vágjuk a húsokat ujjbegynyi kockára, reszeljük le a zellert és a répát, a hagymákat metéljük finomra. Az összes hozzávalót keverjük el egy mély tálban és lefedve hagyjuk, egy éjszakán át pihenni, a hűtőben. Másnap, ... tovább
A marhahúst szeleteljük fel, majd sózzuk, borsozzuk meg. A burgonyát vágjuk apró kockára, a többi zöldséget reszeljük le almareszelőn. A húst és a zöldségeket rétegezzük, beáztatott római tálba, közben fűszerezzük meg. ... tovább
A szükség szerint feldarabolt zöldségeket a zöldségalaplében roppanósra főzzük. A felszeletelt, kissé kivert karajt sózzuk, borsozzuk és meghintjük liszttel. A felforrósított olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Hozzáadjuk a ... tovább
A medvehagymát vágjuk finomra, a retket és a zsenge répát szeleteljük fel uborkagyaluval. A joghurtba keverjük bele az öntet hozzávalóit és forgassuk össze a zöldségekkel.
Tálalás előtt hűtsük be. ... tovább
A felforrósított olajba dobjuk a durvára reszelt hagymát, répát, zellert és a zúzott fokhagymát, majd megpirítjuk. A paradicsompürét belekeverjük és addig kevergetjük, amíg élénk színét elveszti. Ekkor hozzáadjuk a megdarált ... tovább
A kelbimbót és a répát forrásban lévő sós vízben, külön-külön, roppanósra előfőzzük. a vízzel leforrázzuk a nagy kockára vágott lilahagymát. A kefírt a tojásokkal és a fűszerekkel elkeverjük. A zöldségeket kivajazott ... tovább