Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 436 találat

Zöldséges pulykaragu

Serpenyőben megmelegítjük az olajat, majd a félkarikára vágott hagymát megpirítjuk benne. A pirítás végén hozzáadjuk, a finomra vágott, fokhagymát. A kis kockára vagdalt pulyka felsőcombot rádobjuk és néha átkeverve, ... tovább

Sárgabarackos csirketagine

A csirkét feldaraboljuk, a zöldségeket és a barackot dobókockányi darabokra vágjuk, majd a fűszerekkel mindent összeforgatunk. A tetejére reszeljük a gyömbért és rácsavarjuk a citrom levét. A keveréket taginébe vagy római tálba ... tovább

Gombás, töltött karalábé

8 karalábét meghámozunk, majd a tetejükről egy szeletet levágunk és a belsejüket kikaparjuk. Sóval és teáskanálnyi cukorral ízesített vízben a karalábé minden darabját negyed órát főzzük, majd lecsepegtetve félretesszük. ... tovább

Tavaszi pörkölt

A felforrósított olajon megpirítjuk finomra vágott hagymát, majd a felkockázott pulykacombot fehéredésig sütjük rajta. Megszórjuk a paprikával és azonnal felöntjük pohárnyi vízzel. Ízesítjük sóval, borssal és zúzott ... tovább

Feketekagyló fehérborban

Az olajat és a vajat felhevítjük, majd beledobjuk az apró kockára vágott fokhagymát. Egy percig kevergetve sütjük, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral. Nagy lángon felforraljuk és beleszórjuk a körömkefével megsikált ... tovább

Sertéstarja sajtmártással

A vajat felhevítjük, majd beleöntjük a tejszínt és belenyomjuk a sajtot. Kevergetve addig melegítjük, amíg a sajt felolvad. A tarjaszeleteket gyengéden kiverjük, majd sóval, borssal meghintjük és kevés olajon vagy roston megsütjük. ... tovább

Scampi fehérborban

Az olajat és a vajat felhevítjük, majd beledobjuk az apró kockára vágott fokhagymát és a rákokat. Négy percig forgatva sütjük, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral. Nagy lángon két percig forraljuk és petrezselyemzölddel ... tovább

Gnocchi gorgonzolás mártással

A vajat felmelegítjük és beleforgatjuk a gorombára vágott diót. Két perc pirítás után, beleöntjük a tejszínt és a lereszelt gorgonzolát. Megborsozzuk és óvatosan sózzuk, mert a sajt is sós. Kevergetve, kis lángon addig főzzük, ... tovább

Gombás-spárgás pite

A gombát negyedekre vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a gombát rádobva, zsírjára sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk és fél csokor finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A spárgát ... tovább

Tonhalas krokett

A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, kihűtjük, majd krumpli nyomón áttörjük. A tonhalat lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a burgonyához. Elkeverjük a tojást a fűszerekkel, az apróra vágott petrezselyemmel, és azt is ... tovább