| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 tubus camping krémsajt | 536 | 8.4 | 30.3 | 56.8 | 0.4 | 0 |
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 4 szelet tarja | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 72 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A vajat felhevítjük, majd beleöntjük a tejszínt és belenyomjuk a sajtot. Kevergetve addig melegítjük, amíg a sajt felolvad. A tarjaszeleteket gyengéden kiverjük, majd sóval, borssal meghintjük és kevés olajon vagy roston megsütjük. Ha elkészültek, az olajba dobjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát és kikapcsoljuk a lángot. A hús pár pillanat alatt átveszi a fokhagyma ízét, de így biztosan nem lesz keserű. A lecsepegtetett húst tálra tesszük, a sajtmártásba keverjük a finomra metélt petrezselyemzöldet és a húsra öntve tálaljuk. Pirított burgonyát adhatunk köretnek.