A csirkét feldaraboljuk, a zöldségeket és a barackot dobókockányi darabokra vágjuk, majd a fűszerekkel mindent összeforgatunk. A tetejére reszeljük a gyömbért és rácsavarjuk a citrom levét. A keveréket taginébe vagy római tálba ... tovább
Kisebb padlizsánokat válasszunk, majd hosszában vágjuk őket félbe. A húsokat kockázzuk be, úgy, hogy a héját ne vágjuk át, sózzuk meg és hagyjuk 20 percig állni. Ezután öblítsük le és a felszínét olajjal vékonyan megkenve, ... tovább
A tojást keményre főzzük, majd megtisztítva apró darabokra vágjuk. A jégsalátát és az uborkát kockára, a retket félfőre, a paradicsomot félbe, az újhagymát vékony karikára vágjuk. Az összes hozzávalót egy tálba halmozunk és ... tovább
A kicsontozott és lebőrözött csirkecombokat kockára vágjuk. Fehéredésig sütjük az olajon megpárolt hagymán. Hozzáadjuk a negyedelt paradicsomot és felöntjük kevés vízzel. Sózva, borsozva félpuhára pároljuk. Ekkor adjuk hozzá a ... tovább
A megtisztított és feldarabolt babot sóval, fokhagymával és babérlevéllel ízesített vízben roppanósra főzzük. Lecsepegtetve hagyjuk kihűlni. Az újhagymát, zöldjével együtt, vágjuk vékony karikára, a paradicsomot magozzuk ki és ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a felaprított vöröshagymát. Belekeverjük a kis kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük. Közben, zúzott fokhagymával, borssal és őrölt édesköménnyel fűszerezzük. Leöntjük a kézzel ... tovább
A felhevített olajban a finomra vágott hagymát, fokhagymát, répát, zellert megpároljuk. A tenger gyümölcseit hozzáadva összeforraljuk. Közben fűszerezzük, az felvagdalt olívát és az áttört a paradicsomkonzervet hozzákeverjük. ... tovább
A finomra vágott hagymát, a felhevített olajon, megpirítjuk. Hozzáadjuk a darabokra vágott csirkét, a kis kockára metélt paprikát és paradicsomot. Megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vízzel felöntve puhára ... tovább
A lisztet pirítsuk világosra a vajon és öntsük fel a tejszínnel. Addig keverjük amíg csomómentes nem lesz. Ha nagyon sűrű lenne adjunk hozzá tejet. Sűrű de folyós állagúnak kell lennie.
A tepsit vajazzuk ki és rakjunk le egy sor ... tovább
A csirkecombokat, jobban járunk, ha csak felsőcombból készítjük, sózzuk és borsozzuk. A felhevített olajon elősütjük a húst, majd kivesszük és a zsiradékon a finomra vágott hagymaféléket és a lereszelt sárgarépát megpirítjuk. ... tovább