Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldbabsaláta paradicsommal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
5 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál tökmagolaj 884 0 99.8 0 0 0
2 evőkanál tökmag 616 33.9 51.5 3.6 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított és feldarabolt babot sóval, fokhagymával és babérlevéllel ízesített vízben roppanósra főzzük. Lecsepegtetve hagyjuk kihűlni. Az újhagymát, zöldjével együtt, vágjuk vékony karikára, a paradicsomot magozzuk ki és a húsát kockázzuk fel. A zöldségeket és a felaprított bazsalikomot tegyük tálba, majd forgassuk össze a kétféle olajból, az ecetből, sóból és borsból kevert öntettel. A szárazon megpirított tökmaggal meghintve tálaljuk.
Ha sajtot is kockázunk bele, könnyű nyári vacsorának is kiváló.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)