Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 716 találat

Tonhalas-olivás saláta

A tonhal olaját leöntjük és félretesszük. A salátát és a paprikát csíkokra vágjuk. A paradicsomot félbe-negyedbe szeljük. A tojásokat keményre főzzük és kihűtve, karikára vágjuk, az olívabogyókat felkockázzuk. Az ecetből, a ... tovább

Paprikás burgonyaragu

A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd bő olajban aranybarnára sütjük. A felhevített olajban megpároljuk a félfőre vágott hagymát és a felcsíkozott paprikákat. Fűszerezzük sóval, borssal, zúzott ... tovább

Pácolt brie

A fűszereket és az olaj harmadát öntsük mixerbe, keverjük simára. A sajtokat a méretüktől függően vágjuk félbe vagy harmadba. A sajtok mindkét oldalát kenjük meg a turmixolt páccal, majd helyezzük egymásra. Helyezzük dobozba és ... tovább

Paradicsomos zöldbab

A felhevített olajon átsütjük a kézzel darabokra tépkedett paradicsomot, rádobjuk az alig lecsepegtetett zöldbabot, a zúzott fokhagymát, a kis kockára vágott chilit, majd megsózzuk és lefedjük. Kis lángon, néha átforgatva pároljuk ... tovább

Vörösboros-zöldséges sertésragu

A ferforrósított olajon megpároljuk a finomra metzélt hagymát, majd a kockára vágott karajt enyhe barnulásig sütjük rajta. Közben szórjuk rá a fűszereket. Kevés vizet aláöntve pároljuk félpuhára. Egy másik edényben forraljuk ... tovább

Mangó chutney

A paprikát gázlángon vagy platnin körbesütjük és a héját hideg víz alatt lehúzzuk. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, ráhintjük a cukrot és ha felolvadt, belekeverjük a reszelt gyömbért, a finomra vágott ... tovább

Cigányka, avagy ciganka

Ez, egy disznótorban készülő étek, de bármikor házilag is előállíthatjuk. Fele kolbászhúst és ugyanannyi darált májat keverjünk el, hozzáadva egy tojást. Ha nincs disznóvágás, használhatjuk, a recept összetevőit is. A ... tovább

Feketeáfonya ketchup

A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a zúzott fokhagymát. Hozzákeverjük a citrusok lereszelt héját, a finomra őrölt mustármagot, a lereszelt gyömbért, a sót és a borsot. Átforgatjuk az ... tovább

Korhelyleves maradék húslevesből

A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük. megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát és a kissé rövidebb szálakra vágott káposztát. Belekeverjük a fűszereket és felöntve a leves levével, puhára főzzük. Hozzákeverjük ... tovább

Koriander-lime öntet

A hozzávalókat helyezzük turmixgépbe. Nyomjuk rá a lime levét és reszelt háját. Törjük át, amíg sima masszát nem kapunk. Grillhúsokhoz kitűnő mártás. ... tovább