Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 716 találat

Gőzölt lazac

A lazacfilét kiszálkázzuk, lebőrözzük és kisujjnyi csíkokra vágjuk. A lime héját és a gyömbért lereszeljük, belecsavarjuk a lime levét, hozzáadjuk a finomra vágott chilit és az olívaolajjal elkeverjük. A halcsíkokat sózzuk, ... tovább

Édes-savanyú hal

Vágjuk a harcsafilét dobókockányi darabokra, majd sóval és borssal megszórva forgassuk át és hagyjuk állni. A mártáshoz a a paprikákat, lehetőleg többféle színűt használjunk, vágjuk vékony szeletekre, a répát csíkokra, a ... tovább

Pritamin télire

A paradicsompaprika súlya tisztítva értendő. A pritamint kicsumázzuk és feldaraboljuk, majd apró lyukú húsdarálón ledaráljuk. A sóval elkeverjük és másnapig állni hagyjuk. Kis üvegekbe töltjük és lezárjuk. A só tartósítja, ... tovább

Pritamin télire, befőzve

A kicsumázott és feldarabolt paradicsompaprikát kevés olajon, kevergetve, átpároljuk, nem kell hosszasan főzni, csak amíg összeesik. Hagyjuk kihűlni, majd eresszük át paradicsompasszírozón. Így a héjától megszabadulunk. Kevergetve ... tovább

Paprikalekvár

A paprikát kicsumázzuk és darabokra vagdaljuk. Egy evőkanál olajon, a finomra vágott hagymafélékkel együtt, megpároljuk, majd paradicsompasszírozón áteresztjük. Visszatesszük a lábosba és hozzáadva a fűszereket, felfőzzük. ... tovább

Pista erőspaprika krémje

A cseresznyepaprika szárát kivágjuk. A paprikát kis lyukú húsdarálón ledaráljuk és a sóval elkeverjük. Másnapig állni hagyjuk, majd kis üvegekbe töltjük és lezárjuk. Ha enyhébb ízt szeretnénk, a cseresznyepaprika egy részét, ... tovább

Chilis szarvasragu

A szarvascombot vágjuk dobókockányi darabokra. A hagymát, a fokhagymát, a zöldpaprikát és a chilit metéljük finomra. A chili magjait ízlés szerint távolítsuk el. A felforrósított olajon pirítsuk meg a hagymát, dobjuk hozzá a ... tovább

Mókus kreol módra

A mókusokat megnyúzzuk és kibelezzük. Darabokra vágjuk és a cajun fűszerkeverékkel elkevert lisztben megforgatjuk. A felhevített olajban, barnára sütjük. A többi hozzávalót, botmixer poharába dobjuk és némi vízzel elkeverve ... tovább

Szaftos krinolin

Az apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, majd a finomra vágott hagymát megpároljuk rajta. Hozzáadjuk a kis kockára darabolt paprikát és a fűszereket. Ha a paprika összeesett, rádobjuk a darabolt paradicsomot, ... tovább

Egyszerű töltött káposzta

A recept egyszerűségét az adja, hogy igazából nem is töltött a káposzta. A savanyú káposztát ízlésünknek megfelelően mossuk át, kóstoljuk meg, mert ehetetlenül savanyúvá teheti ételünket. A töltelékhez a lapockát ... tovább