Pista erőspaprika krémje
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
cseresznyepaprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
20 dkg
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A cseresznyepaprika szárát kivágjuk. A paprikát kis lyukú húsdarálón ledaráljuk és a sóval elkeverjük. Másnapig állni hagyjuk, majd kis üvegekbe töltjük és lezárjuk. Ha enyhébb ízt szeretnénk, a cseresznyepaprika egy részét, kápia- vagy paradicsompaprikával helyettesítsük.
Bármilyen csípős ízt igénylő ételbe felhasználható, de a sózással vigyázzunk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)