| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 kg erős pirospaprika | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 40 dkg konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 teáskanál citromsav | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Bő két kilogramm paprikát számoljunk, a zöld részeit vágjuk le, majd daráljuk le húsdarálón, ha lehet egészen kicsi lyukon. Keverjük bele a sót és a citromsavat, majd hagyjuk állni másnapig. Ismét jól keverjük át, majd tömködjkük üvegekbe. Lezárva tegyük a kamrapolcra. A só, azt számos kutatás is igazolja, sok. Számoljuk be az étel készítésénél, de, ha kevesebbet teszünk bele megromlik, így inkább vegyük figyelembe.