Paprika krém házilag
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
igény szerint
paprika |
20 |
1.2 |
0.3 |
3 |
0.9 |
0 |
igény szerint
cseresznyepaprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
igény szerint
pritaminpaprika |
55 |
3.4 |
0.8 |
8.6 |
0 |
0 |
igény szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
nátrium-benzoát |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az ízlésünknek megfelelő arányban használjuk fel a paprikaféléket. Minél több cseresznyepaprikát teszünk bele, értelemszerűen annál erősebb lesz.
A paprikákat megmossuk, a cseresznyepaprikának csak a szárát vágjuk le, a piros színű paprikát és a paradicsompaprikát csumázzuk ki. Húsdarálón daráljuk le és keverjünk bele kilónként 10 dkg sót. Jól keverjük el, majd egy óra múlva, újabb keverés után üvegekbe töltjük és lezárjuk. Mehet is a kamrapolcra.
A bizalmatlanabbak tehetnek bele tartósítót, de nem feltétlenül kell.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)