Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paprika krém házilag

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Fűszerkeverékek, ízesítők 
Cimkék: Fűszerkeverékek, Házi befőzés, Sós, Csípős, Zöldség, Főzés nélkül, Sütés nélkül
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint paprika  20 1.2 0.3 3 0.9 0
igény szerint cseresznyepaprika 0 ? ? ? ? ?
igény szerint pritaminpaprika 55 3.4 0.8 8.6 0 0
igény szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint nátrium-benzoát 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az ízlésünknek megfelelő arányban használjuk fel a paprikaféléket. Minél több cseresznyepaprikát teszünk bele, értelemszerűen annál erősebb lesz.
A paprikákat megmossuk, a cseresznyepaprikának csak a szárát vágjuk le, a piros színű paprikát és a paradicsompaprikát csumázzuk ki. Húsdarálón daráljuk le és keverjünk bele kilónként 10 dkg sót. Jól keverjük el, majd egy óra múlva, újabb keverés után üvegekbe töltjük és lezárjuk. Mehet is a kamrapolcra.
A bizalmatlanabbak tehetnek bele tartósítót, de nem feltétlenül kell.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)