Paprika krém házilag (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zsú A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Fűszerkeverékek, ízesítők Cimkék: Fűszerkeverékek, Házi befőzés, Sós, Csípős, Zöldség, Főzés nélkül, Sütés nélkül Hozzávalók 4 személyre:
Az ízlésünknek megfelelő arányban használjuk fel a paprikaféléket. Minél több cseresznyepaprikát teszünk bele, értelemszerűen annál erősebb lesz. A paprikákat megmossuk, a cseresznyepaprikának csak a szárát vágjuk le, a piros színű paprikát és a paradicsompaprikát csumázzuk ki. Húsdarálón daráljuk le és keverjünk bele kilónként 10 dkg sót. Jól keverjük el, majd egy óra múlva, újabb keverés után üvegekbe töltjük és lezárjuk. Mehet is a kamrapolcra. A bizalmatlanabbak tehetnek bele tartósítót, de nem feltétlenül kell. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||