Pritamin télire, befőzve
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 kg
paradicsompaprika |
31 |
0.9 |
0.2 |
6.4 |
2 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A kicsumázott és feldarabolt paradicsompaprikát kevés olajon, kevergetve, átpároljuk, nem kell hosszasan főzni, csak amíg összeesik. Hagyjuk kihűlni, majd eresszük át paradicsompasszírozón. Így a héjától megszabadulunk. Kevergetve főzzük fel ismét, majd töltsük üvegekbe. A tetejére öntsünk fél centi olajat, zárjuk le az üveget és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.
Felbontás után romlandó!! Érdemes kisebb üvegekben eltenni.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)