Pritamin télire
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
paradicsompaprika |
31 |
0.9 |
0.2 |
6.4 |
2 |
0 |
20 dkg
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A paradicsompaprika súlya tisztítva értendő. A pritamint kicsumázzuk és feldaraboljuk, majd apró lyukú húsdarálón ledaráljuk. A sóval elkeverjük és másnapig állni hagyjuk. Kis üvegekbe töltjük és lezárjuk.
A só tartósítja, így nem romlik meg, de ételkészítésnél vigyázzunk, mert könnyen elsózhatjuk a vele készült ételt.
Szendvicskrémekbe, paprikás jellegű ételekbe kitűnő.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)