A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk és fóliába tekerve a hűtőszekrénybe tesszük. 2-3 órát, de egy éjszakát is maradhat. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és apró pogácsákat szaggatunk belőle. A tetejét tojással ... tovább
A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, a tejföllel és a sóval összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és apró formával kiszaggatjuk. A tetejüket lekenjük a felvert tojásfehérjével megkenjük, majd a reszelt tojással megszórjuk. ... tovább
A krém hozzávalóit simára keverjük, majd gőz fölött krémmé főzzük. A kihűlt piskótát 5x10 cm-es kockára vágjuk. Villára szúrva gyorsan megmártjuk a krémben és a kókuszreszelékbe hempergetjük.
Készíthetjük kész ... tovább
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, végül belekeverjük a kockára vágott fetasajtot és a feldarabolt olívabogyót. A papirkapszlit beletesszük a muffinsütőbe és kétharmadig töltjük a masszával. 180 fokra előmelegített sütőben ... tovább
A padlizsánt kisujjnyi szeletekre vágjuk és bőven megsózva félretesszük. Késes keverőben a parmezánt, a zsemlemorzsát, a petrezselyemzöldet, a fűszerkeverékkel és kiskanálnyi sóval összedolgozzuk. A keveréket tálcára öntjük. A ... tovább
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a tejföllel, a langyos zsírral, a sóval és az élesztős keverékkel összegyúrjuk, majd fél centi vastagra nyújtjuk és megkenjük a tepertő felével, megborsozzuk és a két ... tovább
A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, majd a tojássárgáját, a megreszelt és összekevert sajtok kétharmadát és az előzőleg cukros tejben felfuttatott élesztőt, hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Letakarva, egy órát meleg helyen ... tovább
A vékonyan felkarikázott répaféléket a felforrósított olajban kicsit megpirítom, majd meghintem liszttel és ha az is átpirult, felöntöm vízzel, majd beledobom a gondosan megtisztított és rózsáira szedett karfiolt. Kis lángon ... tovább
A csirkecombokat lebőrözzük és kicsontozzuk, a bőrt és a csontot tegyük el levesnek. A paprikakrémből, a mézből, a zúzott fokhagymából, ízlés szerint sózva, borsozva készítsünk krémet, majd kenjük rá a combokra és hagyjuk ... tovább
A kacsamellet kicsontozzuk, majd a zsírréteget eltávolítjuk és a bőrét finoman bevagdaljuk. Tört babérlevéllel, őrölt borssal, kakukkfűvel jól bedörzsöljük és a hűtőbe téve 2-3 napig állni hagyjuk, hogy a hús a fűszerekben ... tovább