| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 8 dkg trappista sajt | 365 | 36 | 2 | 50.3 | 0 | 3 |
| 1 kávéskanál konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 1 kávéskanál sütőpor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 25 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 60 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, a tejföllel és a sóval összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és apró formával kiszaggatjuk. A tetejüket lekenjük a felvert tojásfehérjével megkenjük, majd a reszelt tojással megszórjuk. Sütőlemezre rakosgatjuk és 180 fokos, előmelegített sütőben kb. negyed óra alatt megsütjük.