Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos pogácsa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Teaparti, Kártyaparti , Sörözés, borozás, Buli, Húsvét, Csőben sült, Kemence, Tésztafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 kávéskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
25 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
60 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, a tejföllel és a sóval összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és apró formával kiszaggatjuk. A tetejüket lekenjük a felvert tojásfehérjével megkenjük, majd a reszelt tojással megszórjuk. Sütőlemezre rakosgatjuk és 180 fokos, előmelegített sütőben kb. negyed óra alatt megsütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)