Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Borzas kocka

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Főtt, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

Borzas kocka
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg kókuszreszelék 609 5.6 62 6.4 23.5 0
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
15 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Vizes piskóta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg rétesliszt 349 9.4 1 73.4 7.2 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Borzas kocka
A krém hozzávalóit simára keverjük, majd gőz fölött krémmé főzzük. A kihűlt piskótát 5x10 cm-es kockára vágjuk. Villára szúrva gyorsan megmártjuk a krémben és a kókuszreszelékbe hempergetjük.
Készíthetjük kész piskótából is.

Vizes piskóta
A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgáját cukorral nagyon habosra keverjük, majd a nyolc evőkanál vízzel még legalább 10 percig keverjük. Ezután felváltva tesszük bele a lisztet, melybe előzőleg beleszitáltuk a sütőport, meg a tojásfehérjékből vert kemény habot, gőzmentes, előmelegített sütőben sütjük sütjük, 175 fokon, tűpróbáig, az első 15 percben ne nyitogassuk a sütőajtót, mert összeesik a tészta.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)