Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Tejszínes-gombás szűzpecsenye

A szűzpecsenyét vékony szeletekre vágjuk és sózva, borsozva a vaj-olaj keverékben megsütjük, majd melegen tartjuk. Közben a szárított gombát, lehetőleg vargányát, előírás szerint beáztatjuk. A megmaradt zsiradékban megpároljuk ... tovább

Csirkefalatok szilvamártással

A csirkemellet csíkokra vágjuk, borssal, chiliporral, sóval megszórjuk, majd állni hagyjuk. Egy evőkanál liszt kivételével a hozzávalókból palacsintatésztánál sűrűbb masszát készítünk. A húsdarabokat fátyolnyi liszttel ... tovább

Csirkecurry

A csirkecombokat kicsontozzuk és felkockázzuk. A csontokra annyi vizet öntünk, amennyi ellepi és amíg a többi előkészítéssel végzünk, forraljuk. A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, a fűszereket porrá ... tovább

Kínai sült oldalas

Az oldalast kétujjnyi darabokra vágjuk annyi sóval és egészborssal fűszerezett vízben amennyi éppen ellepi 20 percet főzzük. Közben összekeverjük az ízesítőket. Az oldalast szűrjük le, de a főzőlét tegyük el. Az ... tovább

Borjúpaprikás

A vöröshagymát finomra aprítjuk és aranysárgára pirítjuk a zsírban, majd a felkockázott húst fehéredésig pirítjuk rajta. Beletesszük a felkockázott paprikát és paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a pirospaprikát ... tovább

Narancsos sertéskaraj

A karajt lehártyázzuk és felszeleteljük, a szélén az esetleges hártyát bevagdaljuk, gyengéden kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük fályolnyi liszttel a szeleteket és a felforrósított vaj, olaj keverékeben mindkét oldalukat ... tovább

Spanyolos sertésszűz

A sertésszüzet vékony csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk. Az olaj felén a gyöngyhagymát megpirítjuk, majd belekeverve a paradicsompürét, tovább pirítjuk, amíg élénk színét elveszti, ekkor felöntjük a borral, a húsalaplével ... tovább

Pikáns borjúszelet

Az ujjnyi szeletekre vágott borjúhúst, fólia alatt gyengéden verjük ki. A felhevített olaj-vaj keverékben, oldalankét 2-2 percig süssük, sütés közben sózzuk-borsozzuk, ne süssük tovább, mert kiszárad és rágós lesz. A ... tovább

Ecetes salátalé

A hozzávalókat a só és a cukor oldódásáig keverjük, majd a salátafélékre öntjük. ... tovább
cimkékSaláták, Édes, Sós, Savanyú

Nyúlragu serpenyőben

A nyulat feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk és meghintjük fátyolnyi liszttel. A felforrósított vaj-olaj keveréken aranybarnára sütjük, belekeverjük a gombát és a fűszerkeveréket. Kicsit átforgatjuk, majd ráöntjük a bort és a ... tovább