Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Borjúpaprikás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Sörözés, borozás, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
60 dkg borjúhús 120 19.5 4.5 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vöröshagymát finomra aprítjuk és aranysárgára pirítjuk a zsírban, majd a felkockázott húst fehéredésig pirítjuk rajta. Beletesszük a felkockázott paprikát és paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a pirospaprikát lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Egyet keverünk rajta és felöntjük egy kis vízzel. Fedő alatt, kislángon puhára pároljuk, ha szükséges, mindig csak kevés vizet öntsünk alá. Amikor teljesen puha a hús, a tejfölből és lisztből készített habarással behabarjuk.
Óvatosan bánjunk a fűszerekkel, hogy a borjú zsenge ízét ne nyomjuk el.
Galuskával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)