Tejszínes-gombás szűzpecsenye
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 csokor
koriander |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 db
csemegeuborka |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
5 dkg
mazsola |
287 |
2.4 |
0 |
65 |
5.4 |
0 |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
1 evőkanál
dijoni mustár |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
szárított gomba |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
60 dkg
szűzpecsenye |
163 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A szűzpecsenyét vékony szeletekre vágjuk és sózva, borsozva a vaj-olaj keverékben megsütjük, majd melegen tartjuk. Közben a szárított gombát, lehetőleg vargányát, előírás szerint beáztatjuk. A megmaradt zsiradékban megpároljuk a finomra aprított hagymát, majd az időközben megpuhult, szükség szerint kisebb darabokra vágott gombát rádobjuk és átpirítjuk. Felöntjük a gomba áztatóvizével és nagylángon szinte elforraljuk a levét. Belekeverjük a mustárt, a csíkokra vágott uborkát és a mazsolát, felöntjük a tejszínnel és kevergetve a tejszín sűrűsödéséig főzzük. szükség szerint sózzuk.
Tálon a hússzeleteket félig egymásra terítjük és leöntjük a mártással, a tetejét finomra aprított korianderrel megszórjuk.
Párolt hajdinát adjunk mellé köretnek.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)