Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertésszűz szilvamártásban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 35 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Édes, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
2 teáskanál ribizli lekvár 251 0.2 0 61.6 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
80 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sertésszüzet lehártyázzuk, majd felszeleteljük. Tenyerünkkel gyengéden megnyomkodjuk, majd sózva, borsózva, meghintjük fátyolnyi liszttel. A felhevített vajon, mindkét oldalát megsütjük. Lecsepegtetve, melegen tartjuk. A sütőzsiradékba öntjük a bort, és az alaplevet, felforraljuk, majd beledobjuk, az előzőleg beáztatott, szükség szerint, kimagozott aszalt szilvát, hozzákeverjük a ribizlilekvárt és felöntjük a tejszínnel. Citromlével pikánsra ízesítjük, majd a hússzeleteket beletéve összemelegítjük.
Burgonyakrokettel vagy párolt rizzsel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)