Pikáns borjúszelet
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 dl
borjúalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
2 evőkanál
kapribogyó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
3 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
5 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
70 dkg
borjúkaraj |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az ujjnyi szeletekre vágott borjúhúst, fólia alatt gyengéden verjük ki. A felhevített olaj-vaj keverékben, oldalankét 2-2 percig süssük, sütés közben sózzuk-borsozzuk, ne süssük tovább, mert kiszárad és rágós lesz. A zsiradékból kivéve tartsuk melegen. A serpenyőbe öntsük bele a bort és a borjúalaplevet, reszeljük bele a citrom héját, tegyük bele a kifacsart levét és dobjuk hozzá a kapribogyót. Nagylángon forraljuk be harmadára, majd a hússzeleteket visszatéve melegítsük össze.
Előmelegített tálra tesszük a húst, leöntjük a mártással és gazdagon meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.
Főtt szélesmetéltet és párolt brokkolit ajánlok köretnek.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)