Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Citromos pulykamell

A pulykamellet vágjuk szeletekre és gyengéden veregessük meg. A vaj felét és az olajat forrósítsuk fel és a sózott, borsozott hússzeletek mindkét oldalát süssük pirosra a zsiradékban. A hússzeleteket vegyük ki, a megmaradt ... tovább

Sajttal töltött pikáns pulykamell

A pulykamellet 4 vastag szeletre vágjuk és két gerezd fokhagymával és sóval ízesített tejbe áztatjuk. Néhány óra múlva kivesszük és lecsepegtetjük. A maradék fokhagymát összezúzzuk és a finomra vágott chilivel, sóval, borssal ... tovább

Spenóttal és juhtúróval töltött pulykamell

A gondosan megmosott, lerázott spenótot egy teáskanál vajon addig pároljuk, amíg összeesik, víz nem kell alá, elég ami a leveleken marad. Kihűtjük. A pulykamellet egy nagy szeletté vágjuk és fólia alatt, vékonyra verjük. Olajjal ... tovább

Hargitai sertésborda

A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt kivesszük és félretesszük. A karajt 4 szeletre vágjuk és a szélét bevagdosva, kissé kiverjük, megsózzuk, majd a szalonnazsírban, fehéredésig sütjük. Tálra ... tovább

Törpeharcsa mandulával

A megtisztított halak belsejét sózzuk, borsozzuk, majd vékonyan bekenjük mustárral. A lisztet összeszitáljuk a megőrölt mustármaggal, borssal és sóval, a halakat beleforgatjuk. A vaj-olaj keveréket felforrósítjuk és a halak mindkét ... tovább

Hawai pulykamell egészben sütve

A pulykamell húsát a csonton hagyva, a bőrét lehúzzuk, majd a rostokra merőlegesen a csontig bevágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk. A megtisztított ananászt vékony karikákra vágjuk és egy szeletke sonkával a résekbe fektetjük. Vajjal ... tovább

Búbos hús

A kicsontozott karajt felszeleteljük és gyengéden kiverjük. Sózzuk borsozzuk, majd mindkét oldalát fehéredésig sütjük, a vaj-olaj keverék felében. A húsokat egymás mellé tepsibe rakosgatjuk és a sütőzsiradékot aláöntjük. A ... tovább

Almával töltött fácánpecsenye

A vékony csíkokra vágott füstöltszalonnával megtűzdeljük a fácánok mellét és combját. A szegfűszeget az almákba szurkáljuk. A fácánok hasüregét besózzuk és megborsozzuk, majd egy rozmaringágacskát és két almát dugunk ... tovább

Mákos koszorú

2,5 dl forró víz Közben elkészítjük a tölteléket. A darált mákot és az átválogatott mazsolát leforrázzuk, néhány percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A cukrot és fűszereket elkeverjük a mézzel, a rummal, a reszelt ... tovább

Ormánsági töltött káposzta

A rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízzel leöntjük, felforraljuk a vizet és kikapcsolva a lángot, lefedve állni hagyjuk. Közben az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük és a zsiradékon ... tovább