Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Búbos hús

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Gombafélék, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
igény szerint tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
1 teáskanál zsálya 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 doboz sertésmájkrém 324 15.9 27.7 0.3 0 224
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
40 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
60 dkg sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kicsontozott karajt felszeleteljük és gyengéden kiverjük. Sózzuk borsozzuk, majd mindkét oldalát fehéredésig sütjük, a vaj-olaj keverék felében. A húsokat egymás mellé tepsibe rakosgatjuk és a sütőzsiradékot aláöntjük. A zsemléket tejben megáztatjuk. A többi zsiradékban megpároljuk a finomra metélt hagymát és rádobjuk az apró kockára vágott gombát, sózzuk és zsírjára sütjük. hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a jól kicsavart, elmorzsolt zsemlét, a zúzott fokhagymát, a tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a májkrémet és a többi fűszert. Jól elkeverjük és annyi részre osztjuk, ahány szelet húsunk van. A masszát a hússzeletek tetejére tesszük és egyenletesen elsimítjuk rajtuk. Megszórjuk a reszelt ementáli sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt pirosra sütjük. Igazi vendégváró étel, előre elkészíthető, csak sütni kell frissen.
Adhatjuk burgonyapürével, párolt zöldséggel, de igazából egy jó saláta elegendő mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)