A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a kockára vágott paprikát és a paradicsomot, ha zsírjára sült, ráhintjük a pirospaprikát és 2 deci vizet öntünk alá, ízesítjük a zúzott ... tovább
Az élesztőt és a cukrot a langyos tejben, egy evőkanál liszttel felfuttatjuk. A maradék lisztet összedolgozzuk a felfutott élesztővel és a fűszerekkel. Sima tésztává dagasztjuk, lisztezett tálba rakjuk, tetejét is belisztezzük, majd ... tovább
A hibátlan paprikákat megmossuk, kicsumázzuk eltávolítjuk az ereket és a magokat, majd leforrázzuk, hogy kissé megpuhuljanak és könnyebb legyen dolgozni velük. A káposztát legyaluljuk, besózzuk, összekeverjük és állni hagyjuk. ... tovább
A paprikát megmossuk és szárát rövidre vágjuk, fogpiszkálóval, a csumájuk körül 5-6 helyen megszurkáljuk, hogy a lé jobban átjárja. Ráöntjük a felöntőlét és két napig lefedve állni hagyjuk, közben a leapadt levet pótoljuk. ... tovább
A cukkinit félbevágjuk és a magos részt kikaparjuk, majd fél centis szeletekre vágva besózzuk. Fél órát állni hagyjuk, közben elkészítjük a levét. 1 liter vizet felforralunk a fűszerekkel és evőkanálnyi sóval. A jól kicsavart ... tovább
Az uborkát beáztatjuk és alaposan megmossuk. Az üveg aljára néhány szál kaprot teszünk és az uborkákat szorosan az üvegbe állítjuk és mellé tüzünk egy szál megtisztított, negyedekbe vágott tormát. Ráöntjük a levet és ... tovább
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk és kibélelünk vele egy serpenyőt. A kissé vastagabbra vágott, sózott, borsozott hússzeleteket ráterítjük. Ráöntünk, annyi vizet, amennyi majdnem ellepi, majd rászórjuk a fűszereket, a ... tovább
A legfontosabb hogy a boros üvegből húzzuk ki a dugót!!!!!!!!!
Legyen kéznél a szódásüveg és a pohár.
Az étel elkészítése: A szalonnát zsírjára pirítom egy külön serpenyőben (én lemez wokot használok szabadtűzön) rádobom ... tovább
A szárított fűszereket, ne használjunk frisset, mert tároláskor megpenészedik, finomra őröljük és jól összekeverjük.
Légmentesen lezárt üvegben hónapokig eláll.
Gyroshoz, kebabhoz, saslikokhoz használhatjuk, talán nem ... tovább