Lilakáposztával töltött paprika
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 1 kiskanál				
		szalicil					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 db				
		babérlevél					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 szál				
		torma					 | 
					78 | 
					2.7 | 
					0.4 | 
					15.9 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 kávéskanál				
		köménymag					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 teáskanál				
		bors					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 evőkanál				
		cukor					 | 
					402 | 
					0 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 evőkanál				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 3 dl				
		ecet (20%-os)					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					| 2 kg				
		lilakáposzta					 | 
					32 | 
					1.7 | 
					0.2 | 
					5.7 | 
					2.5 | 
					0 | 
				
				
						
					12 db				
		zöldpaprika  					 | 
					20 | 
					1.2 | 
					0.3 | 
					3 | 
					2 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A hibátlan paprikákat megmossuk, kicsumázzuk eltávolítjuk az ereket és a magokat, majd leforrázzuk, hogy kissé megpuhuljanak és könnyebb legyen dolgozni velük. A káposztát legyaluljuk, besózzuk, összekeverjük és állni hagyjuk. Közben 2 liter vizet az ízesítőkkel felforralunk, pár percet főzzük és lehűtjük. Még langyosan belekeverjük a tartósítót. A káposztát jól kicsavarjuk a levétől és szorosan megtöltjük vele a paprikákat. Az üvegek aljára tesszük a csíkokra vágott tormát, babérlevelet és belerakjuk a megtöltött paprikákat a hegyükkel lefelé és falapocskával leszorítjuk. Felöntjük a kihűlt lével és két napig lefedve állni hagyjuk, a leapadt levet pótoljuk. Végül az üvegeket színültig töltjük és lezárjuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)