Lilakáposztával töltött paprika
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kiskanál
szalicil |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 szál
torma |
78 |
2.7 |
0.4 |
15.9 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
köménymag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
2 evőkanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 dl
ecet (20%-os) |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 kg
lilakáposzta |
32 |
1.7 |
0.2 |
5.7 |
2.5 |
0 |
12 db
zöldpaprika |
20 |
1.2 |
0.3 |
3 |
2 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A hibátlan paprikákat megmossuk, kicsumázzuk eltávolítjuk az ereket és a magokat, majd leforrázzuk, hogy kissé megpuhuljanak és könnyebb legyen dolgozni velük. A káposztát legyaluljuk, besózzuk, összekeverjük és állni hagyjuk. Közben 2 liter vizet az ízesítőkkel felforralunk, pár percet főzzük és lehűtjük. Még langyosan belekeverjük a tartósítót. A káposztát jól kicsavarjuk a levétől és szorosan megtöltjük vele a paprikákat. Az üvegek aljára tesszük a csíkokra vágott tormát, babérlevelet és belerakjuk a megtöltött paprikákat a hegyükkel lefelé és falapocskával leszorítjuk. Felöntjük a kihűlt lével és két napig lefedve állni hagyjuk, a leapadt levet pótoljuk. Végül az üvegeket színültig töltjük és lezárjuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)