Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kebab fűszerkeverék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Fűszerkeverékek, ízesítők 
Cimkék: Fűszerkeverékek, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál koriander 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál feketebors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál szárított vöröshagyma 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál gyömbérpor 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szárított fűszereket, ne használjunk frisset, mert tároláskor megpenészedik, finomra őröljük és jól összekeverjük.
Légmentesen lezárt üvegben hónapokig eláll.
Gyroshoz, kebabhoz, saslikokhoz használhatjuk, talán nem autentikus, de igazi közel-keleti ízhatást kelt.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)