20 deka vegyes zöldség
A marhahús bélszín részét (vesepecsenyét), melynek legalább 8-10 naposnak kell lennie, megtisztítjuk hártyáitól és szalonna-csíkokkal jól megtűzdeljük. Megsózzuk, s kissé állni hagyjuk. Egy serpenyőben ... tovább
A zsírjától megtisztított és ízeire szedett ököruszályt annyi ecetes vízben tesszük fel főni, hogy éppen ellepje. A babérlevéllel, borssal, sóval, a feldarabolt zöldséggel puhára főzzük, majd leszűrjük. A zsíron megpirítjuk ... tovább
A krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk és főni tesszük, annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Hozzáadjuk a sót, a majoránnát és egy gerezd fokhagymát. Ha a burgonya megpuhult, a tejfölben elkeverjük a lisztet, majd a megfőtt ... tovább
Vágjunk karikára egy fél kiló paradicsomot, négy szép nagy, húsos, zöldpaprikát meg két nagy fej vöröshagymát.
A zúzott fokhagymából, a mustárból, a borecetből keverjünk egyveleget, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, majd ... tovább
A zöldségeket, tisztítás után, vékonyan felszeleteljük.
Az ecetben feloldjuk a többi hozzávalót, majd az összekevert zöldségekre öntjük. 2 napig többször átkeverve, hagyjuk érni, ezután, nem túl szorosan üvegekbe töltjük és ... tovább
A szikkadt zsemlét vékonyan meghámozzuk és apróra felkockázzuk. A leveskockát 3 dl vízzel felfőzzük. A tejszínt felforraljuk és a zsemlekockákat péppé főzzük benne, belekeverjük a tormát és a húslével mártás sűrűségűre ... tovább
A medvetalpat leforrázzuk, hogy a szőrpamacsok kitéphetők legyenek. A forrázást folyamatos mártogatással megismételjük, és borotvaéles késsel ismét és újra körbetakarítjuk a talpat és a körmök közötti részt is.
Páclevet ... tovább
4 kisebb pisztrángot belül gondosan megtisztítunk, de a külső nyálkáját ne sértsük meg. Lapos edénybe rakjuk, majd meleg ecettel leöntjük, és celofánnal letakarjuk, ezáltal szép kék szint kap. A zöldségeket megtisztítjuk, majd ... tovább
A szikkadt zsemlét vékonyan meghámozzuk és apróra felkockázzuk. A leveskockát 3 dl vízzel felfőzzük. A tejszínt felforraljuk és a zsemlekockákat péppé főzzük benne, belekeverjük a tormát és a húslével mártás sűrűségűre ... tovább
A szalonnát felkockázzuk és a bográcsban zsírjára sütjük, 3 fej apróra vágott hagymát megpárolunk rajta. Hozzáadjuk a 2 kg kockára vágott combot és pirítani kezdjük. Ha kiadta a levét, a szeletekre vágott gombát, a
kockára ... tovább