Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Nyári vegyessaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Savanyú, Sós, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
4 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Vágjunk karikára egy fél kiló paradicsomot, négy szép nagy, húsos, zöldpaprikát meg két nagy fej vöröshagymát.
A zúzott fokhagymából, a mustárból, a borecetből keverjünk egyveleget, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, majd keverjük bele az olajat. Öntsük a darabolt zöldségekre és néhányszor átforgatva hűtőben érleljük néhány órát.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)