Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tormamártás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Hideg mártások 
Cimkék:
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
adag cukor 402 0 0 99.9 0 0
adag fehérbors 0 0 0 0 0 0
adag konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál ecetes torma ? ? ? ? ? ?
1 db húsleveskocka (marha) 170 17.3 4 16.1 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szikkadt zsemlét vékonyan meghámozzuk és apróra felkockázzuk. A leveskockát 3 dl vízzel felfőzzük. A tejszínt felforraljuk és a zsemlekockákat péppé főzzük benne, belekeverjük a tormát és a húslével mártás sűrűségűre higitjuk. A fűszerekkel kellemesen pikánsra ízesítjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)