Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Majorannás burgonyafőzelék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 csapott evőkanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dl tejföl (12%) 142 3.4 12 4 0 59
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk és főni tesszük, annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Hozzáadjuk a sót, a majoránnát és egy gerezd fokhagymát. Ha a burgonya megpuhult, a tejfölben elkeverjük a lisztet, majd a megfőtt burgonyához öntjük és összeforraljuk, tálalás előtt ecettel pikánsra ízesítjük.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)