A megtisztított kacsát feldaraboljuk, megsózzuk a húsos részét, majd a felkarikázott hagymával együtt tepsibe tesszük és ráöntjük a borssal, majoránnával fűszerezett alaplevet. Alufóliával szorosan lefedve, előmelegített 170 ... tovább
Az ízlésünknek megfelelő arányban használjuk fel a paprikaféléket. Minél több cseresznyepaprikát teszünk bele, értelemszerűen annál erősebb lesz.
A paprikákat megmossuk, a cseresznyepaprikának csak a szárát vágjuk le, a piros ... tovább
A pontyot kifilézem, majd a szeleteket beirdalom. A hagymát apróra vágom és 3 liter vízzel felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beledobom a sót és a pirospaprikát, a kockára vágott paradicsomot, a zöld- és a ... tovább
3 liter vízbe beledobom a feldarabolt apróhalat, a ponty fejét, farkát, gerincét, majd bő órát főzöm. A levet leszűröm és áttöröm a haldarabokat. Visszateszem a lébe az áttört apróhalat, hozzáadom a finomra vágott hagymát és ... tovább
A felhevített olajon megpárolom a finomra vágott hagymát, majd felöntöm 3 liter vízzel, beledobom a feldarabolt apróhalat, a ponty fejét, farkát, gerincét, a hasábra vágott leveszöldséget. Fokhagymával, sóval, borssal, ... tovább
A fűszereket a borba szórjuk, belekeverjük a mézet és a kettévágott cseresznyepaprikát. Forrpontig melegítjük, majd poharakba szűrjük.
Fogysztás utánra feltétlen készítsünk némi harapnivalót.
Sízés utáni átfagyásra ideális ... tovább
Az átválogatott, megmosott lencsét, a felkarikázott zöldségeket, a hagymával, a fokhagymával és a fűszerekkel, darabka citromhéjjal, két liter vízben feltesszük főni. Közben a szalonnát apró, a bacont nagyobb kockára, a virslit ... tovább
A cseresznyét kimagozom és elkeverem a cukorral, a fahéjjal és a darált dióval. Ne hagyjuk állni a tölteléket, hogy ne engedjen levet. A vajat megolvasztom egy csészében. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, ... tovább
Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük és megpirítjuk a zsiradékban a felkockázott hagymát és a répaféléket. Felöntjük vízzel, megfűszerezzük. Hozzáadjuk a feldarabolt burgonyát, majdnem puhára főzzük, ekkor ... tovább
Az élesztőt oldjuk fel a langyos tejben és öt deka cukorral, a vajjal és a liszttel, csipetnyi sót, a tojást hozzáadva gyúrjunk rugalmas tésztát. Tegyük tepsibe, a szélére formázzunk peremet, majd szórjuk rá a kimagozott ... tovább