A meghámozott, kicsumázott almákat feldaraboljuk, fazékba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a citromhéjat,a cukrot és fél óráig főzzük. A citromhéjat kidobjuk, a levest összeturmixoljuk, ... tovább
A megmosott almákat négyfelé vágjuk, majd magházukat kiemeljük. A negyed almákat cikkekre vágjuk, és az almalével, 1 evőkanál cukorral, a mazsolával és a citromhéjjal felforraljuk. Az étkezési búzakeményítőt kevés hideg vízben ... tovább
A sárgadinnyét vágjuk félbe kanalazzuk ki a magokat és a húsából karalábévájóval vájjunk gömböket, vigyázva arra, hogy ne vékonyítsuk el túlságosan a dinnye héját. Mossuk meg a gyümölcsöket és amelyiket szükséges magozzuk ... tovább
A gyümölcsöket szűrőben mossuk meg és csepegtessük le. Keverjük ki a citromlevet a porcukorral és óvatosan keverjük össze a gyümölcsökkel úgy, hogy ne törődjenek. A babapiskótát törjük apró darabokra egy sodrófával. ... tovább
A bort, a citromlét és a cukrot felforraljuk és feloldjuk benne a zselatint. Egy őzgerincformát folpackal kibélelünk és beleszórjuk a megtisztított és szükség szerint kisebb darabokra vágott epret. A langyosra hűlt, de még folyékony ... tovább
A citromfüvet apróra vágjuk. A megtisztított egres (a súlya így értendő) felét összezúzzuk és belekeverjük a cukorral elvegyített 1:1-es befőzőszert. A maradék egrest és a citromfüvet beleforgatjuk, majd nagylángon, kevergetve, a ... tovább
A mézet 10 liter vízben kevergetve feloldjuk és a borkő- és citromsavat hozzáadva, másfél-két órát csendesen főzzük, közben folyamatosan lehabozzuk, majd hagyjuk langyosra hűlni, ekkor hozzáadjuk a borélesztőt és a fűszereket és ... tovább
A kimagozott felkockázott görögdinnyét tegyük fél órára a mélyhűtőbe. A lereszelt citromhéjjal és a kicsavart citromlével meg a vaníliafagylattal botmixerrel zúzzuk össze, ízlés szerint édesítsük juharsziruppal. Hosszú ... tovább
Az epret megtisztítjuk. A joghurtot, fél órára, szitába tesszük és lecsöpögtetjük. Az eper harmadát, a joghurtot és a mézet botmixerrel összekeverjük, majd a maradék, feldarabolt epret és a keményre felvert tejszínhabot, a ... tovább
A tejben megáztatott zsemlét, a darált húst, a finomra vágott chilit és korianderzöldet megfűszerezve gyúrjuk sima masszává. Formáljunk diónyi gombócokat és kevés olajban körös-körül süssük aranybarnára. Lecsepegtetve tegyük ... tovább