Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Egreslekvár

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Gyümölcsök, Édes
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg egres 0 0.6 0.2 8 3 0
1 kg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csokor citromfű 0 0 0 0 0 0
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
1 adag zselésítő befőzőszer ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A citromfüvet apróra vágjuk. A megtisztított egres (a súlya így értendő) felét összezúzzuk és belekeverjük a cukorral elvegyített 1:1-es befőzőszert. A maradék egrest és a citromfüvet beleforgatjuk, majd nagylángon, kevergetve, a forrástól számított 3 percig főzzük. A lángról levéve belekeverjük a rumot, majd ha szükséges a habját leszedve, üvegekbe töltjük. Az üvegeket 10 percre fejre állítjuk. Visszafordítva hagyjuk kihűlni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)