Egreslekvár
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
egres |
0 |
0.6 |
0.2 |
8 |
3 |
0 |
1 kg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 csokor
citromfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1/2 dl
rum |
365 |
52 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 adag
zselésítő befőzőszer |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A citromfüvet apróra vágjuk. A megtisztított egres (a súlya így értendő) felét összezúzzuk és belekeverjük a cukorral elvegyített 1:1-es befőzőszert. A maradék egrest és a citromfüvet beleforgatjuk, majd nagylángon, kevergetve, a forrástól számított 3 percig főzzük. A lángról levéve belekeverjük a rumot, majd ha szükséges a habját leszedve, üvegekbe töltjük. Az üvegeket 10 percre fejre állítjuk. Visszafordítva hagyjuk kihűlni.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)