Almaleves mazsolával
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 50 dkg				
		alma   | 35 | 0.4 | 0.4 | 7 | 2.3 | 0 | 
				
						
					| 10 dkg				
		barnacukor | 391 | 0 | 0 | 97.4 | 0 | 0 | 
				
						
					| 5 dkg				
		mazsola | 287 | 2.4 | 0 | 65 | 5.4 | 0 | 
				
						
					| 1 db				
		citromhéj | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 2 dl				
		tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 | 
				
						
					| 2 db				
		tojássárgája | 54 | 2.4 | 4.9 | 0.1 | 0 | 272 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		citromfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A meghámozott, kicsumázott almákat feldaraboljuk, fazékba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a citromhéjat,a cukrot és fél óráig főzzük. A citromhéjat kidobjuk, a levest összeturmixoljuk, hozzáadjuk a mazsolát és a tejszínnel kikevert tojássárgáját alaposan összekeverjük, de már nem forraljuk, mert a tojás kicsapódik.
Melegen vagy hidegen tálalva egyaránt finom, díszíthetjük tejszínhabrózsákkal és citromfűlevélkékkel.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)