Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Meleg almaleves habgaluskával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Főtt, Édes, Meleg, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint citromfű 0 0 0 0 0 0
igény szerint fahéj 0 0 0 0 0 0
1/2 teáskanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 adag tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
3 evőkanál búzakeményítő 334 0.4 0.1 82.5 0 0
fél citromhéj 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
7 dl almalé szűrt 12%-os 59 0 0 14.7 0 0
2 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megmosott almákat négyfelé vágjuk, majd magházukat kiemeljük. A negyed almákat cikkekre vágjuk, és az almalével, 1 evőkanál cukorral, a mazsolával és a citromhéjjal felforraljuk. Az étkezési búzakeményítőt kevés hideg vízben csomómentesre elkeverjük, és a forrásban lévő levesbe vegyítjük. A mazsolás almalevest még egyszer felforraljuk. A tojásfehérjét robotgéppel nagyon kemény habbá verjük, majd rászórjuk a maradék cukrot, belecsorgatjuk a citromlevet, és óvatosan elkeverjük. A habból a forró, de már nem gyöngyöző levesbe 2 teáskanállal galuskákat szaggatunk, és fedő alatt, 4-5 percig gőzöljük. Az almalevest a habgaluskákkal mély tányérokba merjük, és meghintjük őrölt fahéjjal. Megmosott, lerázott citromfűlevelekkel díszítve melegen kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)