Meleg almaleves habgaluskával
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
igény szerint
citromfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1/2 teáskanál
citromlé |
18 |
0.2 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
1 adag
tojásfehérje |
14 |
3 |
0.1 |
0.2 |
0 |
0 |
3 evőkanál
búzakeményítő |
334 |
0.4 |
0.1 |
82.5 |
0 |
0 |
fél
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
mazsola |
287 |
2.4 |
0 |
65 |
5.4 |
0 |
2 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
7 dl
almalé szűrt 12%-os |
59 |
0 |
0 |
14.7 |
0 |
0 |
2 db
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megmosott almákat négyfelé vágjuk, majd magházukat kiemeljük. A negyed almákat cikkekre vágjuk, és az almalével, 1 evőkanál cukorral, a mazsolával és a citromhéjjal felforraljuk. Az étkezési búzakeményítőt kevés hideg vízben csomómentesre elkeverjük, és a forrásban lévő levesbe vegyítjük. A mazsolás almalevest még egyszer felforraljuk. A tojásfehérjét robotgéppel nagyon kemény habbá verjük, majd rászórjuk a maradék cukrot, belecsorgatjuk a citromlevet, és óvatosan elkeverjük. A habból a forró, de már nem gyöngyöző levesbe 2 teáskanállal galuskákat szaggatunk, és fedő alatt, 4-5 percig gőzöljük. Az almalevest a habgaluskákkal mély tányérokba merjük, és meghintjük őrölt fahéjjal. Megmosott, lerázott citromfűlevelekkel díszítve melegen kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)