Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Eperzselé alagút

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db piskótalap 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál eperlekvár 237 0.4 0 58.3 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1/2 dl citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
2 dl édes vörösbor ? ? ? ? 0 0
40 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
1 teáskanál zselatinpor 0 85 0.1 0 0 0
igény szerint tejszínhab 302 2.6 30 3 0 109
igény szerint citromfű 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bort, a citromlét és a cukrot felforraljuk és feloldjuk benne a zselatint. Egy őzgerincformát folpackal kibélelünk és beleszórjuk a megtisztított és szükség szerint kisebb darabokra vágott epret. A langyosra hűlt, de még folyékony zselével leöntjük és megütögetjük, hogy buborék ne maradjon benne. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni. A kész piskótalapból akkora darabot vágunk, hogy centiméternyi vastagságban rá tudjuk illeszteni a formára, majd megkenjük eperlekvárral és a megdermedt zselére nyomjuk, a lekvár ragasztja majd össze a zselével.
A formából kiborítva a folpackot lehúzzuk.
Tálaláskor tejszínhabbal, félbevágott eperszemekkel és citromfű levélkékkel díszítjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)