A hozzávalókat üvegbe dobáljuk, majd leöntjük a kétféle olajjal és langyos helyen egy hétig hagyjuk állni, néha óvatosan megrázzuk. Ezután sötét, hűvös helyen tároljuk.
Focacciára vagy sült húsokra csepegtetve ajánlom, de ... tovább
A kacsamellekről levágjuk a lelógó, felesleges részeket, majd a bőrt és a zsírt centis távolságban, rombusz alakban bevagdossuk. Bedörzsöljük sóvak és borssal. Szárazon felhevített serpenyőbe tesszük, a bőrével lefelé, majd ... tovább
A bőrös kacsamellet vékonyra szeleteljük, majd sóval, borssal meghintjük. A wokban, felhevített olajban , kis adagokban ropogósra sütjük. Lecsepegtetve, félre tesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékban, nagyját leöntjük, de ... tovább
A chilipaprikát felaprítjuk, ízlés szerint a magját eltávolítjuk.
A répát almareszelőn lereszeljük. Az olaj felében a paprikát és a répát átsütjük, de a répa maradjon roppanós. A megtisztított kelt vékony csíkokra vágva, a ... tovább
A rizst főzzük meg előírás szerint, majd tegyük félre. A felforrósított, egy vőkanál olajon pároljuk meg a hagymát, majd dobjuk rá, a felkockázott sonkát, pirítsuk meg, majd némi vízzel felöntve és fűszereket hozzáadva, ... tovább
A sütőtököt tisztítsuk meg és vágjuk kis kockára. A felhevített olajban pároljuk meg, a finomra vágott hagymát, majd dobjuk rá a tököt, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt, ízlés szerint kimagozott chilit és a fűszereket. ... tovább
A sütőtököt vágjuk ujjnyi csíkokra és süssük át két evőkanál olajban, majd szórjuk sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percet. A többi olajban pároljuk meg a félfőre vágott hagymát, ... tovább
A sütőtököt kockára vágjuk és műanyag zacskóba rakjuk, a zacskóba szórjuk a finomra vágott chilit, a fűszereket és beleöntjük az olajat is. A száját jól befogva, addig forgatjuk, amíg a hozzávalók egyenletesen eloszlanak a ... tovább
A tököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk és ujjbegynyi kockára vágjuk. A felhevített vajon átforgatjuk és kicsit pirítjuk. Hozzáadjuk a babért és a kakukkfüvet, megsózzuk, megborsozzuk és felöntve a borral és némi vízzel, ... tovább
A csirkecombokat kicsontozzuk és felkockázzuk. A csontjából és bőréből, fél liter vízzel alaplevet főzünk. A leszűrt alaplében pároljuk roppanósra, a vékony csíkokra vágott répát, karalábét és pórét. Lecsepegtetve tegyük ... tovább