Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Aszalt paradicsomos sütőtök saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Farsang, Csőben sült, Édes, Sós, Csípős, Hideg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
2 maréknyi aszalt paradicsom ? ? ? ? ? ?
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 maréknyi tökmag 616 33.9 51.5 3.6 0 0
15 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sütőtököt kockára vágjuk és műanyag zacskóba rakjuk, a zacskóba szórjuk a finomra vágott chilit, a fűszereket és beleöntjük az olajat is. A száját jól befogva, addig forgatjuk, amíg a hozzávalók egyenletesen eloszlanak a tökkockákon. Alufóliával bélelt tepsibe szórjuk, egy rétegben elterítjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, de ne puhuljon meg teljesen. A langyos sütőtököt elkeverjük a csíkokra vágott aszalt paradicsommal és a lereszelt fetával. Behűtjük, majd tálalás előtt meghintjük a szárazon megpirított tökmaggal.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)