Aszalt paradicsomos sütőtök saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Dalma
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Farsang, Csőben sült, Édes, Sós, Csípős, Hideg, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
2 maréknyi aszalt paradicsom ? ? ? ? ? ?
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 maréknyi tökmag 616 33.9 51.5 3.6 0 0
15 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sütőtököt kockára vágjuk és műanyag zacskóba rakjuk, a zacskóba szórjuk a finomra vágott chilit, a fűszereket és beleöntjük az olajat is. A száját jól befogva, addig forgatjuk, amíg a hozzávalók egyenletesen eloszlanak a tökkockákon. Alufóliával bélelt tepsibe szórjuk, egy rétegben elterítjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, de ne puhuljon meg teljesen. A langyos sütőtököt elkeverjük a csíkokra vágott aszalt paradicsommal és a lereszelt fetával. Behűtjük, majd tálalás előtt meghintjük a szárazon megpirított tökmaggal.