Aszalt paradicsomos sütőtök saláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dalma A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Farsang, Csőben sült, Édes, Sós, Csípős, Hideg, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A sütőtököt kockára vágjuk és műanyag zacskóba rakjuk, a zacskóba szórjuk a finomra vágott chilit, a fűszereket és beleöntjük az olajat is. A száját jól befogva, addig forgatjuk, amíg a hozzávalók egyenletesen eloszlanak a tökkockákon. Alufóliával bélelt tepsibe szórjuk, egy rétegben elterítjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, de ne puhuljon meg teljesen. A langyos sütőtököt elkeverjük a csíkokra vágott aszalt paradicsommal és a lereszelt fetával. Behűtjük, majd tálalás előtt meghintjük a szárazon megpirított tökmaggal. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||