Rozé kacsamell rozmaringos meggyraguval
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
3 ág
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
50 dkg
meggy |
56 |
0.8 |
0.5 |
11 |
1 |
0 |
2 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 db
kacsamell |
186 |
19 |
12 |
0.4 |
0 |
79 |
1 dl
száraz vörösbor |
? |
? |
? |
? |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A kacsamellekről levágjuk a lelógó, felesleges részeket, majd a bőrt és a zsírt centis távolságban, rombusz alakban bevagdossuk. Bedörzsöljük sóvak és borssal. Szárazon felhevített serpenyőbe tesszük, a bőrével lefelé, majd nyolc perc alatt pirosra sütjük, ekkor megfordítjuk és a másik oldalát öt percig pirítjuk. Sütés közben döntögessük, mozgassuk a serpenyőt, hogy a mellek oldala is megsüljön. Tálalás és szeletelés előtt alufólia alatt pihentessük tíz percet.
Közben készítsük el a meggyragut. Száraz serpenyőben barnítsuk meg a cukrot, öntsük rá a bort és forraljuk, amíg a cukor feloldódik. Keverjük bele a vajat, a kimagozott meggyet, a finomra vágott chilit és a rozmaring levélkéit. Sóval, borssal ízesítsük. Három perc forralás elkészül.
A vékonyra szelt kacsamell köré öntve tálaljuk.
Tepsiben sült burgonyát kínálhatunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)