Naranccsal pácolt bárányborda
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
60 dkg
bárányborda |
194 |
19.7 |
12.7 |
0.3 |
0 |
70 |
2 db
narancs |
41 |
0.6 |
0.2 |
8.5 |
2.2 |
0 |
1 teáskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
1 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A narancs héját reszeljük le, a levét csavarjuk ki. Keverjük össze a bort, a kakukkfüvet, ízlés szerint borsot a narancs levével és héjával. A csontostól felszeletelt bárányhúst fél napra belefektetjük, néha megforgatjuk. A lecsepegtetett bárányborda mindkét oldalát, forró olajon, hirtelen, barnára sütjük, majd ráöntjük a páclevet, megsózzuk és fedő alatt takarékon fél órát pároljuk. A szeleteket előmelegített tálra tesszük, a levét a tejszínnel összeforraljuk és a húsra öntjük.
Főtt tésztával, burgonyafánkkal tálaljuk. Narancsszeletekkel díszítjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)