Naranccsal pácolt bárányborda (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dorka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Karácsony, Húsvét, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A narancs héját reszeljük le, a levét csavarjuk ki. Keverjük össze a bort, a kakukkfüvet, ízlés szerint borsot a narancs levével és héjával. A csontostól felszeletelt bárányhúst fél napra belefektetjük, néha megforgatjuk. A lecsepegtetett bárányborda mindkét oldalát, forró olajon, hirtelen, barnára sütjük, majd ráöntjük a páclevet, megsózzuk és fedő alatt takarékon fél órát pároljuk. A szeleteket előmelegített tálra tesszük, a levét a tejszínnel összeforraljuk és a húsra öntjük. Főtt tésztával, burgonyafánkkal tálaljuk. Narancsszeletekkel díszítjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||