A kockára vágott burgonyát, annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. A főzőlével együtt áttörjük és a lisztet fokozatosan hozzáadva, sűrű masszává keverjük. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen csomós. A felhevített ... tovább
Az apróra vágott szalonnát a felhevített bográcsban zsírjára sütjük, majd a félfőre vágott hagymát üvegesre pároljuk benne, rádobjuk a kisebb kockára vágott szarvashúst, lehetőleg, bőnyésebb darabot válasszunk. Saját ... tovább
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. A burgonyát leszűrjük és 2-3 percre visszatesszük a lángra, hogy szikkadjon, majd rádobjuk a vajat és hagyjuk ráolvadni. Ha ... tovább
A finomra vágott kaprot, néhány szál kivételével, a felhevített vajban, egy percig dinszteljük, majd megszórjuk a liszttel és még egy percig kevergetjük. Felöntjük a húsalaplével és beledobjuk a megtisztított és kockára vágott ... tovább
Az újburgonyát ledörzsöljük és bő olajban pirosra sütjük. Tepsibe terítjük és ráöntjük az apróra vágott zöldfűszerekből, a juhtúróból, a tojásból és tejfölből kevert öntetet. Az keveréket borsozzuk ízlés szerint, de ... tovább
Lehetőleg apró, egyforma méretű újburgonyát válasszunk.
Megmossuk és kefével ledörzsöljük. Kellő nagyságú serpenyőben felhevítjük az olajat és a leszárított burgonyát beleszórjuk. Ízlés szerint borsozva, fedő alatt ... tovább
Az újkrumplit sós vízben negyed óra alatt megfőzzük. Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát ropogósra sütjük. A pörcöt kivesszük. A zsiradékhoz öntjük a húsalaplét és felforraljuk, ha felforrt beleszórjuk a cukrot, sózzuk ... tovább
Az újburgonyát forrásban levő vízben 10 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk megszikkadni. A bacont apró kockára vágjuk és a grilltepsibe dobva, zsírját kisütjük. A kakukkfüvet és a rozmaringot a zsírba keverjük ... tovább
A maradék főtt burgonya legjobb felhasználási módja.
A hozzávalókat, a kenyér kivételével mixerben összekeverjük, majd a mindkét felükön gyengén megpirított kenyerekre kenjük és felső lángon vagy grillsütőben pirosra sütjük. ... tovább
A burgonyát héjában megfőzzük és még forrón meghámozzuk, majd áttörjük. deszkán a még meleg
burgonyába mélyedést készítünk, amelybe beleöntjük a lisztet, a szétmorzsolt élesztőt, a meghámozott és nagyon finomra vágott ... tovább